Business coach. Van ambtenaar naar ondernemer.

Van ambtenaar naar ondernemer. Ik heb zelf deze ontwikkeling doorgemaakt en ben inmiddels eigenaar van meerdere succesvolle bedrijven. Een hele omslag, want ondernemen is iets totaal anders dan werken bij een gemeente of een andere grote publieke organisatie. Mijn jarenlange ervaring als ondernemer zet ik nu in als ondernemerscoach. Door mijn transitie van ambtenaar naar ondernemer weet ik precies wat de valkuilen zijn van deze verandering.

Overweeg jij om van ambtenaar naar ondernemer te gaan? Of heb je dit besluit al genomen en zoek je hulp bij het nemen van verdere stappen? Dan ben ik jouw business coach.

Wat kan ik voor jou betekenen? Als ondernemerscoach help ik ambtenaren die willen ondernemen. Tijdens het intakegesprek onderzoeken we jouw coachingsbehoefte en kijken we of wij een klik hebben.

Coachingstraject ‘Van ambtenaar naar ondernemer’

Tijdens het business coachingstraject ‘Van ambtenaar naar ondernemer’ help ik jou onder andere met:

 • Ontdekken wie jij als ondernemer bent
 • Profileren en zichtbaar zijn
 • Netwerken
 • Verdienmodellen ontwikkelen
 • Vertrouwd raken met marketing en sales
 • Praktische kant van het ondernemen
 • Een goede werk- en privébalans

Afhankelijk van de coachvraag gaan we ook aan de slag met het maken van keuzes die je tegenkomt bij de ontwikkeling van ambtenaar naar ondernemer. Denk aan het combineren van loondienst en ondernemerschap, integriteit en nevenwerkzaamheden. Ook help ik je inzichtelijk te maken wat jij nodig hebt om volledig voor het ondernemerschap te gaan en de zekerheid van het ambtenarenbestaan los te laten. Onderwerpen als pensioen, ziekte, arbeidsongeschiktheid en verzekeringen komen daarbij ter sprake.

Ik ben business coach. Dat betekent dat ik jou bij de ontwikkeling van ambtenaar naar ondernemer help, maar je moet het zelf doen. Ik laat je nadenken, hou een spiegel voor, stuur je de goede kant op, geef directe feedback, strooi met ideeën én breng structuur aan. Zie mij als die senior collega waar je altijd terecht kunt.

businesscoach saskia fokkema van ambtenaar naar ondernemer 1
van ondernemen naar ambtenaar ondernemerscoach saskia fokkema

Investeren in jezelf met een business coach.

Samenwerken met een business coach is een investering in jezelf en in je onderneming. Ondernemen hoef je niet alleen te doen en ik kan jou op weg helpen. Ik richt mij specifiek op mensen die vanuit een baan als ambtenaar (of vergelijkbare functies bij niet-commerciële instellingen) de stap willen zetten naar ondernemen. Of je nu aan het oriënteren bent, loondienst en ondernemen wil combineren of de stap wil zetten naar volledig ondernemerschap. Ik ken de wereld waar jij vandaan komt en kan jou daardoor goed coachen tijdens de transitie naar ondernemer.

Help me een kwartaal op weg:

 • Gratis intake
 • Drie live sessies van 1,5 uur
 • Hulplijn voor korte ‘bij de koffieautomaat’-vragen
 • 495 euro excl btw

Help me een half jaar op weg:

 • Gratis intake
 • Vijf live sessies van 1,5 uur
 • Hulplijn voor korte ‘bij de koffieautomaat’-vragen
 • 745 euro excl btw

Help me een jaar op weg:

 • Gratis intake
 • Tien live sessies van 1,5 uur
 • Hulplijn voor korte ‘bij de koffieautomaat’-vragen
 • 1395 euro excl btw

Een eerste investering als ondernemer kan spannend zijn. Zeker als je nog nauwelijks verdiensten hebt. Daarom is het mogelijk om in maandelijkse termijnen te betalen. Liever in één keer betalen? Dan krijg je 5% korting.